Oracle Red Bull Racing’den Max Verstappen, Kanada Grand Prix’sinde hakim bir performansla bu yıl altıncı zaferini elde ederek sezona olağanüstü başlangıcını sürdürdü ve bu süreçte üç kez dünya şampiyonu Ayrton Senna’nın 41 kariyer galibiyetiyle rekorunu egale etti.

İki kez dünya şampiyonu, Circuit Gilles Villeneuve pistindeki Pazar günkü yarışa pole pozisyonundan başladı.  Takımının F1’deki 100. yarış zaferini garantilemek için Aston Martin pilotu Fernando Alonso’nun yaklaşık 10 saniye önünde yarışı bitirmeyi başardı.

Verstappen, “Şu anda çok mutluyum. Lastikler yüzünden çok basit bir yarış değildi ve Cuma gününe göre çok soğuktu bu yüzden kayıyorduk. Ancak bunu başardık ve takım için 100. GP’yi kazanmak inanılmaz” dedi.

  1. sıradan başlayan Verstappen’in takım arkadaşı Sergio Pérez, sahayı geçmek için elinden gelenin en iyisini yaptı ve sonunda altıncılığa kadar mücadele etti. Meksikalı sürücü ayrıca yarışın en hızlı turunu elde ettikten sonra bir bonus puan kazanmayı başardı.

Scuderia AlphaTauri’nin Japon pilotu Yuki Tsunoda startta 19. sıradan damalı bayrakla 14. sıraya çıkmayı başarırken, Hollandalı takım arkadaşı Nick de Vries 18. sırada bitirdi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER