KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, spor ambargosunun kaldırılması için verilen uğraşın, sabırla yürünmesi gereken bir yol olduğunu söyledi.

Başkan Uluçay Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) heyetini kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde ilk sözü alan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Meclis Başkanı’nın futbolla bu kadar ilgili olmasının alışılagelmiş bir durum olmadığını ifade ederek, bu durumun kendilerinde büyük memnuniyet yarattığını belirtti.

Ülke gençliğinin önünün açılması ve spor ambargosunun kaldırılması yönünde Meclis ve ekibinin dış temaslarda yürüttüğü çalışmaları çok anlamlı bulduklarını ve kendilerine büyük bir destek verdiklerini söyleyen Sertoğlu, bu çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Sertoğlu: “İnşallah elbirliği ile ülke gençliğini hakettiği yere getiririz” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında ülkenin spor ambargosundan kurtulabilmesi, futbol ile ilgilenen gençlerin uluslararası arenalarda müsabakalara katılabilmesi için yıllardır çok büyük emekler verildiğine vurgu yaparak bu konuda Federasyonun ortaya koyduğu eforu takdir ettiğini ifade etti.

Bunun, sabırla izlenmesi gereken bir yol olduğuna işaret eden Uluçay, Kıbrıs Türk halkının halihazırda bu mücadeleyi sabırlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Uluçay, Cumhuriyet Meclisi’nin spor ambargosunun kaldırılmasının Meclis heyetlerinin  katıldıkları uluslararası toplantılarda üzerinde önemle durdukları bir konu olduğunu belirterek bu konuda bir yol katedilebilirse bundan ülkenin kazançlı çıkacağını vurguladı.

Bu yolu yürürken her zaman Futbol federasyonu ile birlikte hareket edeceklerini ifade eden Uluçay, birlikte paralel yapılacak çalışmalarla arzu edilen sonuçları almayı arzuladıklarını söyledi.

Kabulde, UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Meclis Özel Kalem Müdürü Çağlar Gulamkadir, Basın, Dış İlişkiler ve Protokol Müdürü Yasa Yeşilada’nın yanısıra KTFF Asbaşkanı Orçun Kamalı ve 2.Asbaşkan Oktay Çocuk yer aldı.

CEVAP VER