Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova; ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’de gerçekleştirdiği üçlü saldırının, Suriye ordusu önünde yok olan radikal teröristlere yeniden toparlanma ve güçlenme amaçlı bir fırsat vermeyi hedeflediğini belirtti.

Zaharova bugün yaptığı basın açıklamalarında saldırgan devletlerin Suriye’de çözüm sağlama ve kan akıtılmasına son verme çabalarını baltalamaya çalıştıklarını belirterek, krizin daha fazla devam etmesi ve Suriye’de daha fazla kanın akıtılmasına çalıştıklarını vurguladı.

Saldırıda bahane olarak kullanılan Duma’da kimyasal saldırı iddialarını doğrulayacak hiçbir kanıtın bulunmadığına bir kez daha dikkat çeken Zaharova, tam tersine bu iddiaların uydurma olduğunu gösteren emareler bulunduğunu kaydetti.

Şam kırsalı Doğu Guta’nın kurtarılması ardından Avrupa malı olan ve patlayıcı imalatında kullanılan kimyasal zehirli gaz ve maddeler ele geçirildiğine dikkat çeken Zaharova, Doğu Guta’nın terörden kurtarılmasının ardından tüm bölgelerinde istikrar ve güvenliğin sağlandığını vurguladı.

CEVAP VER