İsviçreli uçak imalatçısı Pilatus, iç mekanı Medevac tıbbi tahliye donanımına sahip ilk PC-24 çok yönlü jetini Avustralya Kraliyet Uçan Doktor Servisi-RFDS’ye teslim etti.

Hasta taşımacılığı için yapılandırılan ve RFDS’nin ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel olarak geliştirilen PC-24, Avustralya’nın herhangibir bölgesinde tıbbi görevler gerçekleştirebilecek şekilde donatıldı.

Gökyüzünde acil servis hizmeti verecek olan uçak uzun mesafeli kritik hasta taşıma görevlerinde geçen süreyi yarı yarıya kısaltacak.

Hava ambulansı olarak dizayn edilen 105 imalat seri nolu jetin iç mekanı, uçak medikal iç mekanlarında uzmanlaşmış İsviçre şirketi Aerolite AG ile ortaklaşa yürütülen ek bir sertifikasyon prosedürüyle tamamlandı.

YÜKSEK TEKNOLOJİ TIBBİ EKİPMAN

Uçağın geniş ve basınçlı kabini, gerekli tıbbi ekipmanı, üç hasta yatağını ve tıbbi personel için ilave koltukları barındırabiliyor.

Büyük kargo kapısı ve sipariş üzerine temin edilen elektrikli sedye yükleme cihazı, hastaların güvenli ve kolay bir şekilde uçağa yerleştirilmesine imkan sağlıyor. Bireysel oksijen, vakum ve güç sistemleri de çok parametreli hasta izleme desteği sunuyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER