Sivas’ta düzenlenen U15 Serbest güreş Küçük Yıldızlar Türkiye Şampiyonasının açılış töreni yapıldı.

Açılış törenine Sivas Valisi Salih Ayhan, Gençlik Ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Şahin,ile Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Serdar Çinkılıç katıldı.

Açılış konuşmasını yapan As Başkan Serdar Çinkılıç sözlerine İdlip’de hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerinde başsağlığı dilerek başladı. Türkiye’de en fazla madalya alan branşın Güreş olduğunu belirten Çinkılıç “Özellikle Sivas ili güreş için çok önemli. Hamza Yerlikaya, Ahmet Ayık ve Taha Akgül gibi isimler bu topraklardan yetişmiştir. İnşallah bugün burada mücadele eden güreşçilerimizde ileride ülkemizi başarıyla temsil edecek isimler olacak” dedi.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Şahin’de konuşmasına İdlip’de şehit olan askerlerimize rahmet ailelerine başsağlığı dileyerek başladı Şahin “Sivas’da bugün önemli bir organizasyona imza atıyoruz. Ahmet Ayık, Sebahattin Öztürk, Hamza Yerlikaya ve Taha Akgül gibi dünyayı dize getiren şampiyonalar Sivas’ta yetiştiler. Ben buradan yeni şampiyonalar çıkacağına inanıyorum. Ayrıca güreş ailesini son derece güzel bir şekilde ağırlayan Valimiz ve tüm Sivaslılara teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasına İdlip’de şehit olan askerlerimize başsağlığı dilerek başlayan Sivas Valisi Salih Ayhan ise “Dün yüreğimiz yandı. Ama metanetimiz ve duruşumuz takdire şayan. Bugün bizler burada güven içindeysek Suriye’deki Askerlerimize borçluyuz. Sivas’ta son derece önemli bir şampiyona yapılıyor. Geleceğin şampiyonaları buradan çıkacak. 300 güreşçimizi burada en iyi şekilde ağırladığımıza inanıyorum.” dedi.

Müsabakalardan önce İdlip’te şehit olan Askerlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından plaket takdimi yapıldı. Sivas Taha Akgül Spor Salonunda düzenlenen U15 Serbest Güreş Türkiye şampiyonasında bugün (34-38) , 44, 52, 62, 75, kilolarda 3/5 ve finalleriyle, 41, 48, 57, 68, (85-100) kilolarda eleme, çeyrek ve yarı final karşılaşmaları yapılıyor. Şampiyona yarın 41, 48, 57, 68, (85-100) kilolarda yapılacak olan Repesaj, 3/5 ve final müsabakalarıyla son bulacak.

CEVAP VER