Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi’ni ve Karain Havacılık Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

Başkan Hakan Tütüncü, ziyarette hangarlardaki model uçaklar ve Cessna tipi eğitim uçağı hakkında Eğitmen Pilot Üner Beköz ile THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş’ten bilgi aldı.

Tütüncü, daha sonra Pilot Üner Beköz’ün kullandığı Cessna tipi eğitim uçağı ile Kepez ilçesi üzerinde kısa bir uçuş gerçekleştirdi. Tütüncü, uçuşun ardından Karain Havacılık ve Eğitim Merkezinde, Müdür Halil Atmış’tan yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi aldı. Başkan Hakan Tütüncü kısa uçuşta Kepez’i ve yapmış oldukları projeleri havadan görme imkanı bulduğunu söyledi.

THK’nın, Kepez’in yanı başında Döşemealtı ilçesi sınırları içerisinde Karain Havaalanında önemli işler yaptığına dikkat çeken Tütüncü, “Havacılığı sevdirme adına, havacılıkla ilgili yeni bilgileri gençlere, çocuklara ve öğrencilere verme anlamında önemli çalışmalar yapıyorlar” dedi.

Bu ziyaretin kendilerinde Kepez’de havacılıkla ilgili çalışmalar yapma konusunda fikirler oluşturduğunu anımsatan Başkan Tütüncü,”Önümüzdeki günlerde havacılığa ilgi duyan gençlerin sayısını artırmak anlamında THK ile yeni bir proje yapacağız. THK Antalya Şubesi yönetimiyle Kepezli gençlerin, öğrencilerin her yaş grubunun uçuşla, havacılıkla ilgili yeni tecrübeler kazanması anlamında önemli bir işbirliğini konuştuk.”

Kepezlilere havacılığı sevdirmeye yönelik çalışmalar yapacaklarını belirten Tütüncü, “THK ile havacılıkla ilgili yapacağımız işbirliği örnek olacak. Kepez Belediyesi, sınırları aşan belediyecilik anlayışı ile hizmet yolculuğuna devam ediyor. Şimdi artık yerden de ayağını keserek Kepez halkını gökyüzü ile buluşturan, engin, hür maviliklerle tanıştıran bir çalışmanın ilk adımını atmış olacak” ifadesini kullandı.

THK Antalya Şubesi yönetimine, Karain Havaalanı çalışanlarına teşekkür eden Tütüncü, THK ile hangi projeleri yapacaklarını önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş de Antalya’da gençlere havacılık sektöründe ışık olmak istediklerini, bunu da Kepez Belediyesi ile yapmayı arzu ettiklerini ifade etti.

CEVAP VER