TÜRSAB’ın Ramazan Ayı münasebetiyle düzenlediği iftar davetleri, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla Nevşehir’de devam etti.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanlarının da katılım gösterdiği iftar yemeğinde TÜRSAB Yönetimi, Nevşehir ve Niğde’de bulunan 100’ün üzerinde Acenta temsilcisi ile bir araya geldi.

TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Genel Sekreter Bedirhan Bayka, Yönetim Kurulu Üyeleri Hacı İbrahim Canatan ile Ayhan Eroğlu’nun yer aldığı yemekte bir konuşma yapan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, TÜRSAB’a ve Birliğe bağlı seyahat Acentalarına çok güvendiklerini belirterek, Valilik olarak ülke turizmine katkı sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

TURİZM 12 AY’A YAYILMALI

Daha sonra söz alan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ise İpekyolu’nun ortasında yer alan ve güzel atlar diyarı olarak bilinen Kapadokya’nın dün olduğu gibi bugün de uygarlıklar arasında köprü kurmaya devam ettiğini vurguladı. Konuşmasında turizm açısından Kapadokya bölgesinin önemine değinen Bağlıkaya, turizm sektörünün Türkiye açısından stratejik öneme sahip olduğunun altını çizdi. Turizmin 12 aya yayılması ve çeşitlendirilmesi konularında çalıştıklarını dile getiren Bağlıkaya, “Hem sezonu uzatmalı hem de turizmde çeşitliliği sağlamamız gerek. Bu konularda da TÜRSAB olarak elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Göreve geldikleri günden bu yana geçen 3 aylık süre içinde gerçekleştirdikleri projeleri ve çalışmaları anlatan Bağlıkaya, önümüzdeki süreçte sektörle ve acentalarla buluşmaya devam edeceklerini ifade etti. Bağlıkaya, Kapadokya’nın ardından Konya, Gaziantep, Adana, Bursa ve Ankara’da da düzenleyecekleri iftar yemeği ile acentalar ile bir araya geleceklerini sözlerine ekledi.

CEVAP VER