Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı – TÜRKSOY, Türk Dünyası kültür hayatına kazandırdığı eserlere bir yenisini ekleyerek, Türk Halklarının çocuk piyeslerinin yer aldığı “Tiyatro Almanağı 3” kitabını yayınladı.
Türk Dünyasının zengin mirasını, kültürel ve sanatsal değerlerini araştırmayı, geliştirmeyi ve gelecek nesillere aktarmayı kendisine görev bilen TÜRKSOY, tiyatro sanatıyla ilgili yeni bir çalışmaya imza attı. TÜRKSOY, Türk halklarının dilinin korunması ve gelişmesinde eşsiz rol oynayan milli tiyatroların geliştirilmesine yönelik çalışmaları kapsamında, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Gagavuz Yeri (Moldova) ve Rusya Federasyonuna bağlı Hakasya ile Çuvaşistan’ın tanınan ve çok sahnelenen çocuk tiyatro eserlerini bir kitapta topladı.
TÜRKSOY Üyesi Ülkeler Devlet Tiyatroları Yöneticileri Kurulu’nun “2016 Türk Dünyası Kültür Başkenti-Şeki” de gerçekleştirilen 5. Toplantısı kararına esasen hazırladığı “Tiyatro Almanağı-3 Çocuk Piyesleri” kitabını yayınladı. Türk Dünyasının zengin birikime sahip çocuk tiyatro sanatının örneklerine yer verilen yayının, TÜRKSOY’a üye ülkelerin tiyatroları arasında çocuk oyunları repertuvar değişimine katkı sağlaması hedefleniyor.

CEVAP VER