TÜRKSOY Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Kırcaalililere unutulmaz müzik ziyafeti sundu.

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Kırcaalilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Ömer Lütfi Kültür Derneği’nin ev sahipliğinde konser programına, Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, Filibe Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Volkan Bozkurt Tanyıldız, Kırcaali Belediye Başkan Yardımcısı ve HÖH İlçe Başkanı Mümün Ali, TÜRKSOY Balkanlar Proje Koordinatörü Fatih Aliyi, sivil toplum kuruluşları ve bölgede sanat-kültür camiasının temsilcileri yer aldı. Türk halklarının müzik örneklerinden oluşan TÜRKSOY Türk Dünyası Müzik Topluluğu konseri Kırcaalili sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı.

Konser öncesinde katılımcılara selamlama konuşması yapan T.C. Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, şunları ifade etti: “Sevgili Kırcaaliler, dün Filibe’de düzenlediğimiz resepsiyonla Cumhuriyet Bayramımızı kutladık. Coşkuyla kutladığımız bayram için TÜRKSOY’un ”Altaylardan Balkanlar’a Türk Dünyası Resim Sergisi”ni getirdik. Aynı zamanda TÜRKSOY’un Türk Müziği Grubu da Filibe’ye geldi. Biz tabii ki, bu güzel grubu Filibe’ye getirince neden Kırcaali’ye de götürmüyoruz diye düşündük. Sağ olsunlar, dernek yöneticileriyle görüştük. Bu şekilde bugün burada bu güzel konseri sizlerin beğenisine sunma imkânı bulduk. Ben Ömer Lütfi Kültür Derneği’ne bu güzel faaliyete ev sahipliği yaptığı için teşekkür etmek istiyorum. Farklı ülkelerden; Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Türkiye’den birbirinden değerli dört genç sanatçımızın konserini bugün hep birlikte izleyeceğiz. Hepinize çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum.”

Konserin sunuculuğunu yapan Ömer Lütfi Kültür Derneği Müdürü Müzekki Ahmet, TÜRKSOY Türk Müziği Grubu’nu Kırcaali’de ağırlamaktan memnun duyduklarını belirtti.

Türkiye’den bağlama sanatçısı Eren Can Yıldız, Azerbaycan’dan tar sanatçısı Yusuf Altun, Kazakistan’dan dombıra sanatçısı Yerzhan Arkabayev ve Kırgızistan’dan kopuz sanatçısı Gulira Kasymkuova  Kırcaalililere unutulmaz müzik ziyafeti sundu.

Sanatçılar, Sarı Gelin, Göçmen Kızı, Üsküdar’a Giderken, Arda Boyları gibi bilinen türküleri alkış eşliğinde söylediler.

Konserin sonunda kendisi de bağlama sanatçısı olan Filibe Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Volkan Tanyıldız’ın sahneye davet edilmesi üzerine, Azerbaycan’ın “Bilirsen Mi Senden Niye Küsmüşem” türküsünü söyledi.

Program, sanatçılarla toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. 

CEVAP VER