Nallıhan Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla Nallıhan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Arıcı ve beraberindeki heyet TÜRKSOY Genel Sekreterliği’ni ziyaret etti.

Ankara’daki TÜRKSOY Genel Sekreterliği binasını ziyaret eden Nallıhan Belediye yetkilileri burada Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Purtaş tarafından kabul edildi.

Yapılan görüşmede, Türk Dünyası kültür ve sanatını araştırma, geliştirme ve gelecek nesillere aktarma, Türk cumhuriyetleri arasında kültürel entegrasyonu sağlama amacıyla faaliyetlerini her geçen gün daha da artıran TÜRKSOY’un etkinliklerine katılmak ve Nallıhan’da düzenlenecek geleneksel etkinliklere TÜRKSOY’un katkılarıyla Türk Dünyası kültür, sanat ve bilim insanlarının katılımının sağlanması konusunda karara varıldı.

İşbirliği kapsamında, Nallıhan’da 16-19 Ağustos tarihleri arasında yapılacak ve çeşitli sergi, mehter gösterileri, halk oyunları, köy orta oyunları, spor müsabakaları, Türk Dünyası müzikleri ve çeşitli sanatçıların yer aldığı konserlerin ve diğer etkinliklerin düzenleneceği “Uluslararası Nallıhan İpek İğne Oyaları Kültür ve Sanat Festivali”ne katılım sağlanarak, TÜRKSOY Fotoğraf Sergisi açılması ve Türk Dünyası geleneksel kıyafetleri sergisine katkı sağlanması kararlaştırıldı.

Sekreterlik binasını gezerek TÜRKSOY faaliyetlerine ilişkin tanıtım filmi ve yayınlarının yer aldığı sergi ile yakından ilgilenen Arıcı ve beraberindeki heyete, günün anısına Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un yazdığı ve TÜRKSOY tarafından Türkçe olarak basılan  “Türkmenistan Büyük İpek Yolunun Kalbi” kitabı hediye edildi.

CEVAP VER