Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreter Yardımcısı Prof.Dr. Fırat Purtaş, Türk dünyası genç diplomatlarının 4. eğitim programına katıldı.

Türk Keneşi Genç Diplomatlar 4. Eğitim Programı çerçevesinde Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Purtaş, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Macaristan`dan gelen 20 genç diplomatın katıldığı programda eğitim verdi.

Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını kazanmasından bu yana geçen 25. yıllık dönemde, Türk diplomatların uluslararası düzeydeki başarılarından bahseden Purtaş, Türk dünyasının yakınlaşmasını sağlamak adına TÜRKSOY çatısı altında yapılan uluslararası faaliyetler, dış politika alanındaki öncelikler gibi alanlarda genç diplomatlara deneyimlerini aktardı.

Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Akademisi`nde dördüncüsü düzenlenen eğitimin amacı, üye ülkelerin genç diplomatlarının, kariyerleri boyunca birlikte çalışacakları meslektaşları ile tanışarak diğer Türk dili konuşan ülkeler ile ilgili daha fazla bilgi edinmelerini sağlamaktır.

İlk üçü Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan’da düzenlenen eğitim programı iki hafta sürecek ve 16 Temmuz 2017 tarihinde sona erecek.

CEVAP VER