TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ın ana tablo kura çekiminde görüşlerini belirten Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Türkiye Tenis Ligi’nin müjdesini verdi.

Koza World of Sports The Club tesislerinde düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup ana tablo kurasında, Türkiye Tenis Ligi’ni bu sezon yeniden organize edeceklerini dile getiren Başkan Cengiz Durmuş, bu organizasyonun tenisi tüm Türkiye’ye yayma misyonları açısından çok önemli bir role sahip olduğunu belirtti. Başkan Durmuş, tenisin centilmenliğin simgesi bir spor olduğunu sözlerine eklerken ”Türkiye Tenis Ligi, tenis camiasındaki birlikteliğin tüm ülkeye yayılması adına önemli bir proje olacak. Televizyon yayınları ile Türkiye’nin her tarafından izlenebilecek bir lig özelliği taşıyacak olması ise tenisin ülkedeki popülaritesinin artmasını sağlayacak bir faktör olacak” dedi.

10 HAFTA SÜRECEK

Uzun vadeli çalışmaların neticesinde hayata geçirilecek olan Türkiye Tenis Ligi, bu yaz başlayacak ve 10 haftalık sürece yayılacak. 16 kulübün yer alacağı bir model olarak planlanan organizasyon, yabancı oyuncu transferine de müsaade ederek, kültürel bir çeşitlilik yaratmanın yanı sıra Türk tenisçilerin uluslararası düzeyde daha yoğun bir tenis oynamasına katkı sağlayacak.

Garanti Koza’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek organizasyon, TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve TEB BNP Paribas İstanbul Open’a da ev sahipliği yapan Koza World of Sports tesislerinde düzenlenecek.

CEVAP VER