İsviçre’nin Lozan kentinde 9 – 22 Ocak tarihlerinde düzenlenecek 3. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye 5 spor dalında 14 sporcu ile mücadele edecek.

Dünyanın en büyük ikinci çok sporlu organizasyonu Gençlik Olimpiyat Oyunları’na bu yıl Lozan ev sahipliği yapacak. Her 4 yılda bir düzenlenen ve bu yıl 70’i aşkın ülkeden 15-18 yaş aralığında 1880 sporcunun katılmasının beklendiği Oyunlarda Türkiye alp disiplini, biatlon, buz hokeyi, curling ve kayaklı koşuda 14 sporcu ile temsil edilecek.

Kadın – erkek eşit sayıda sporcunun 8 spor dalında, 16 disiplinde yarışacağı Oyunlar 6 tesiste düzenlenecek. Yarışmalar alp disiplini, artistik buz pateni, biatlon, buz hokeyi, curling, kayakla atlama, kayak dağcılık, kayaklı koşu, kısa mesafe sürat pateni, kızak (luge), kuzey kombine, serbest stil kayak, skeleton, snowboard, sürat pateni, yarış kızağı (bobsleigh) dallarında gerçekleştirilecek.

Oyunlarda Yarışacak Milli Sporcularımız 1. Mina Baştan – Alp Disiplini 2. Derin Berkin – Alp Disiplini 3. Mine Kılıç – Biatlon 4. Barış Oduncu – Biatlon 5. Sidre Özer – Buz Hokeyi 6. Kerem Alsan – Buz Hokeyi 7. Ziya Efe Güçlü – Buz Hokeyi 8. Berfin Şengül – Curling 9. İfayet Şafak Çalıkuşu – Curling 10. Kadir Polat – Curling 11. Selahattin Eser – Curling 12. Fatma Yavuz – Kayaklı Koşu 13. Özlem Ceren Dursun – Kayaklı Koşu 14. Mehmet Türün – Kayaklı Koşu

Kış Gençlik Olimpiyat Oyunlarında Türkiye İlk Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları olan Innsburg 2012’e 1 kadın, 3 erkek, 4 sporcu ile katılan ülkemiz, alp disiplini, kayakla atlama, kayaklı koşu dallarında yarıştı.

Türkiye, Lillehammer 2016 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları’na 6 kadın, 7 erkek 13 sporcu ile katılarak curling, kayakla atlama, alp disiplini, kayaklı koşu, snowboard, kızak dallarında mücadele etti.

Lozan 2020 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları ve sporcularımız ile ilgili ayrıntılı bilgilere ve son gelişmelere olimpiyat.org.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER