Milli Tekvandocular, İstanbul’da düzenlenen 6. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası’nın ilk iki gününde fırtına gibi eserek  62 madalya kazandı.

Türkiye Tekvando Federasyonu’nun evsahipliğinde Avrupa Tekvando Birliği tarafından düzenlenen 6. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası’nda 36 ülkeden binin üzerinde sporcu mücadele ediyor. Şampiyonanın ilk iki gününde yıldızlar ve gençler kategorilerinde müsabakalar yapılırken Türkiye’nin genç tekvandocuları aldıkları sonuçlarla gelecek adına umut verdi.  Türk tekvandocular ilk iki gün sonunda 20 altın, 16 gümüş ve  26 bronz olmak üzere toplamda 62 madalya elde etti. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası 2 gün daha sürdükten sonra, İstanbul’da bu sefer 5 gün sürecek Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası düzenlenecek.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, “İstanbul’da tekvando şölenimiz bereketli başladı. Sporcularımız çok iyi sonuçlarla madalyaları bir bir topluyorlar. Önümüzdeki günlerde de sporcularımızın şampiyonaya damga vurarak ülkemize şampiyonluklar kazandıracağına inanıyorum. Avrupa şampiyonasının ardından ise daha büyük katılımlı Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvasını düzenleyeceğiz. Burada 2 binin üzerinde sporcu mücadele edecek. Burada da hedefimiz hem iyi bir evsahipliği yapmak hem de alacağımız başarılı sonuçlarla 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na bir adım daha yaklaşabilmek” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER