Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı – TÜRKSOY’un “20. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması” kapsamında biraraya getirdiği Türk Dünyası ressamlarının resimleri Çimkent’te düzenlenen sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
“2017-Türk Dünyası Kültür Başkenti Türkistan” etkinlikleri kapsamında,  Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in “Geleceğe Bakış: Milli Bilinç Şuurunun Modernizasyonu” isimli vizyon belgesine ithafen düzenlenen “20. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması”, ressamların etkinlik boyunca yaptıkları resimlerin sergilenmesiyle sona erdi.
Çimkent’teki Güney Kazakistan Vilayeti Görsel Sanatlar Müzesi’nde düzenlenen serginin açılışını Güney Kazakistan Vilayeti Valiliği Kültür Müdürü Nurbolat Kadyruli’ ve TÜRKSOY Teşkilatı Genel Sekreterliği Daire Başkanı Sancar Mülazımoğlu yaptı.
Türk Dünyası 13 ülkesinden 25 sanatçının katıldığı ve 16-22 Agustos 2017 tarihleri arasında düzenlenen “Ressamlar Buluşması” boyunca, usta fırçalar tarafından tuvale yansıtılan ve Güney Kazakistan’ın başta Türkistan şehri olmak üzere, Sauran, Otırar, Hantau, Karatau, Akmeşit,  Beydibek, Kazıgurt gibi bölgeleri ile Çimkent şehrinde yer alan tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin resmedildiği eserler yer aldığı sergi, Kazak sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.
Çok sayıda sanatçı, akademisyen ve sanatseverin katıldığı sergide, “20. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması”na katılan ressamlara etkinliğin anısına katılım belgesi ve hediyeler verildi.
“20. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması”na Türk Dünyasını temsilen, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkiye, Rusya Federasyonuna bağlı Başkurdistan, Hakasya, Yakutistan, Çuvaşistan,  Moldova’nın Gagavuz Yeri, KKTC, Ukrayna, Bosna Hersek ve Bulgaristan’dan 25 sanatçı katıldı.

CEVAP VER