Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl 4’ncüsü gerçekleştirilen “Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” Çanakkale ilinde devam ediyor. Etkinlik kapsamında tarihi ve turistik yerleri gezen kültür sanat muhabirlerinin bugünkü durağı Troya Müzesi ve Örenyeri oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan, Ezine Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yılmaz Çelik, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir ve 50’ye yakın kültür sanat muhabiri, Arkeolog Hazal Fırat rehberliğinde Troya Müzesini kapsamlı bir şekilde inceleme fırsatı buldu.

Troya Antik Kenti’ne ait eserlerin sergilendiği ve hiçbir replika eserin bulunmadığı müzede tüm eserler orijinal halleriyle ziyaretçilere sunuluyor.

Baharın gelmesiyle birlikte gelincik çiçekleriyle bezenen Troya Örenyeri yerli yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Dünyadaki en ünlü antik kentlerden biri olarak bilinen Troya’da görülen 9 katman kesintisiz olarak 3 bin yıldan fazla bir zamanı gösteriyor ve Anadolu, Ege ile Balkanların buluştuğu bu benzersiz coğrafyada yerleşmiş olan uygarlıkların izlenmesine olanak sağlıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER