ABD’li bölgesel havayolu Tradewind, 20 yeni PC-12 NGX için bir sipariş imzaladı ve Pilatus PC-12 filosunu havacılık endüstrisindeki en büyüklerden biri olan 38’e çıkardı. İlk tek motorlu turboprop, 2022’nin üçüncü çeyreğinde teslim edilecek ve kalan siparişlerin önümüzdeki beş yıl içinde yılda üç ila dört PC-12 NGX oranında teslim edilmesi planlanıyor.

Bölgesel hava hareketliliğinde pazar lideri olan Tradewind Havacılık, 20 adet yepyeni PC-12 NGX tek motorlu turboprop uçağının kesin siparişini duyurdu. Şirket, 2001 yılından bu yana ABD ve Karayipler’de hem isteğe bağlı özel kiralama hem de tarifeli “Shuttle” hizmeti işletiyor.

Sözleşme, Tradewind’in önde gelen İsviçreli uçak imalatçısı ile uzun süredir devam eden ilişkisini güçlendirmenin yanı sıra, şirketin Pilatus filosunu önemli ölçüde büyütmesini ve geliştirmesini sağlayarak hem müşteri hem de mürettebat üyelerine fayda sağlayacak.

Tradewind Havacılık Kurucu Ortağı ve Başkanı Eric Zipkin, “Pilatus PC-12 NGX turboprop filomuzu büyütmekten ve saygın bir endüstri lideriyle ortaklığımızı ilerletmekten heyecan duyuyoruz. En son Pilatus geliştirmeleri, ekibimize ve müşterilerimize fayda sağlayacaktır. Müşterilerimize mükemmel hizmet sunmaya devam etmeyi ve önümüzdeki yıllarda Tradewind’in sürekli büyümesini sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Pilatus Ticari Uçak Ltd CEO’su Thomas Bosshard, “Müşterilerimiz PC-12 NGX’in sunduğu güvenilirlik, performans, emniyet ve yeniliğe değer veriyor ve pazar talebi güçlü olmaya devam ediyor. Tradewind ile ortaklığımızı, filolarını yükseltip genişletirken sürdürmekten ve kesintisiz başarılarını gelecek yıllarda kutlamayı dört gözle beklemekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Tradewind şu anda yıldan yıla büyümenin ve özel charter ve tarifeli servis uçuşlarına yönelik artan talebin keyfini çıkarıyor. Bu, Tradewind’in yeni rota kalıpları ve hizmet seçenekleri eklemesiyle birlikte, havayolunun önümüzdeki yıllarda yukarı yönlü gidişatının açık bir yansımasıdır.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELE VURGUSU

PC-12’nin en son versiyonu olan NGX, daha keyifli ve üretken bir yolcu deneyimi için daha büyük pencereler ve çok yönlü BMW Designworks koltuklar içeren tamamen yeniden tasarlanmış ve modernize edilmiş bir kabine sahiptir. Güçlü, dünya çapında kanıtlanmış Pratt & Whitney Canada PT6 E-Serisi motoru ve gelişmiş tek pilotlu aviyonik sistemi, uçuş kontrollerini otomatikleştirerek daha düşük yakıt tüketimine ve daha az gürültüye izin verir. PC-12 NGX’in yenilikçi ve verimli özellikleri, Tradewind’in sürdürülebilirlik taahhüdü ve müşterilerinin iklim değişikliğiyle mücadele ederken uzak noktalara erişmesine olanak sağlayacak yeni karbon dengeleme programı ile ilişkilidir. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

 

 

 

 

CEVAP VER