ABD Hava Kuvvetleri Thunderbirds ekibinin 2018 gösteri sezonunda görev alacak yeni üyeleri açıklandı.

İki yıllığına görev yapmak üzere seçilecek 12 subaydan yedisi belli oldu. Thunderbirds’ün gelecek sezon görev yapacak 1, 3, 5, 8 ve 9 numaraları 2018 yılında belirlenecek.

2 NUMARA – WILLIAM GRAEF

Teksas, Sheppard Hava Üssü, 88. Savaş Filosunda görevli William Graeff, takımın sol kanat pilotu Thunderbird No.2 olarak seçildi. 1 numaranın 3 metre gerisinde uçacak.

4 NUMARA – STEPHEN DEL BAGNO

Florida, Eglin Hava Üssü, 58. Savaş Filosunda görevli Yüzbaşı Stephen Del Bagno, Thunderbird No. 4 olarak seçildi. 1 numaranın hemen arkasında ve iki kanat uçağının ortasında uçacak olan Del Bagno ekipteki ilk F-35 pilotu olacak.

6 NUMARA – MATTHEW KIMMEL

Güney Carolina, Shaw Hava Üssü, 79. Savaş Filosunda görevli Yüzbaşı Matthew Kimmel, Thunderbird No.6 karşı solo pilotu olarak görev yapacak.

7 NUMARA – ERIC GORNEY

Hawaii, Hickam Hava Üssü, 613’ncü Hava Harekat Merkezinden Eric Gorney, Thunderbird No. 7 operasyon subayı olacak. Görevleri: Hava sahası koordinasyonu, havadaki pilotlarla yer arasında iletişim ve güvenlik gözetimi.

10 NUMARA – LAUREN VENTURINI

İtalya, Ghedi Hava Üssü, 704. Destek Birliğinden Yüzbaşı Lauren Venturini, Thunderbird No. 10 olarak seçildi. Ekibin eğitim, destek ve bütçesinden sorumlu olacak.

11 NUMARA – KASSANDRA MANGOSING

New Mexico, Kirtland Hava Üssü, Nükleer Silah Merkezi Filo Subayı olan Yüzbaşı Kassandra Mangosing, Thunderbird 11 numara olarak görev yapacak. Filoda yer alan 11 adet F-16 uçağının bakımlarından ve 90 bakım personelinden sorumlu olacak.

12 NUMARA – RAYMOND GEOFFROY

Hawaii, Hickam Hava Üssünde filo subayı olan Raymond Geoffroy, Thunderbird No.12 olarak seçildi. Ekibin medya ve halkla ilişkilerinden sorumlu olacak.

ABD’de bir ilk: Thunderbirds komutanı görevden alındı

CEVAP VER