Eurofigter Typhoon Konsorsiyumunun düzenlediği Tedarikçi İşbirliği ve İnovasyon konulu konferans Almanya’da gerçekleştirildi.

Eurofighter programının tedarik zincirinde yer alan önemli endüstri ortaklarını bir araya getiren konferansa 100 binden fazla çalışanı istihdam eden 400 Avrupalı tedarikçi katıldı.

Münih, Hallbergmoos’taki konferansta Eurofighter ile ortakları BAE Systems, Leonardo ve Airbus’tan oluşan konsorsiyum tarafından bilgilendirilen tedarikçilere işbirliği ve inovasyonun Eurofighter programının gelecekteki başarısı için hayati öneme sahip olduğu anlatıldı.

Almanya’nın mevcut Tornado uçak filosunun yerini alması planlanan Typhoon uçakları için Nisan ayında Eurofighter tarafından Alman hükümetine verilen yanıt da tedarikçilerle paylaşıldı.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK ASKERİ TEDARİK PROGRAMI

Konferans boyunca konuşulan iki ortak temanın işbirliği ve yenilik olduğuna değinen Eurofighter GmbH CEO’su Volker Paltzo, bunların mevcut ve gelecekteki başarıları için çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Başarılı olmalarında tedarikçilerinin büyük rolü bulunduğunu belirten Paltzo, tedarikçilerin Eurofighter tarafından izlenen stratejiyi öğrenmeleri için böyle bir konferans düzenlediklerini söyledi.

Şu anda Avrupa’nın en büyük askeri tedarik programı niteliği taşıyan ve NATO Avrupa Hava Savunmasının belkemiğini oluşturan Eurofighter Typhoon programı 623 adet uçak siparişi almış durumda. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

 

 

CEVAP VER