Bozkır insanlarının ülkesi Kazakistan’ın dünyaca ünlü halk çalgıları topluluğu “Sazgen Sazy Folklor ve Etnografya Topluluğu” Türkiye’ye geliyor. Geleneksel Kazak çalgıların çok özel orkestral düzenlemeler ile hayat bulduğu, Opera, Tango ve Caz gibi farklı türleri ve 5 bine yakın eseri repertuarında bulunduran “Sazgen Sazy, kulağa hitap etmenin yanı sıra gösterişli kostümleri ve sahne estetikleri ile de göz dolduruyor. Ünlü topluluk, Kazak çalgılarının özgün tınısı ve son derece renkli repertuarı ile sanatseverlere eşsiz bir müzik dinleme deneyimi yaşatacak.

Kazakistan-Türkiye ilişkilerinin 25. Yılına ithafen üç ayrı salonda “Tango’dan Türkü’ye, Opera’dan Küy’e” teması ile gerçekleşecek konserlerde; Kazakistan’dan Zhenissali Yerzhanov (Tenor), Türkmenistan’dan İTÜ TMDK Öğr. Gör. Gülaram Baltayeva (Soprano), İTÜ TMDK Öğr. Gör. Laçin Modiri (Tenor) ve İTÜ TMDK Öğr. Üyesi Kaval Sanatçısı Doç. Cihan Yurtcu solist olarak sahne alacak.

Konser Tarihleri

  • 2 Mayıs Salı -10.30 – M.Ü. Göztepe Yerleşkesi -İbrahim Üzümcü Konferans Salonu – “Marmara Üniversitesi II. Ulusal ve Uluslararası Katılımlı Kültür ve Sanat Günleri Açılış Konseri”
  • 2 Mayıs Salı – 20.30 – Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi
  • 3 Mayıs Çarşamba – 18.00 – İTÜ Maçka Kampüsü – Türk Musikisi Devlet Konservatuarı – BİSED Konser Salonu

CEVAP VER