Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TAI), Tayland fuarının ardından katıldığı Dubai’de önemli atılımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Ortadoğu pazarlarına yönelik iddiasını sürdüren TAI, Dubai’de Rus firması IRKUT ile stratejik ortaklığa imza attı.

6-9 Kasım’da Tayland’da Savunma ve Güvenlik Fuarı’na katılımın ardından, 12-16 Kasım’da da Dubai Airshow’a iddialı gösterileriyle katılan TAI, Ortadoğu’da pazar etkinliğini artırmaya devam ediyor. Pakistan Genel Kurmay Başkan Yardımcısı’nın yanı sıra Abu Dabi Türkiye Büyükelçisi’nin de ziyaret ettiği TAI şalesine yüksek ilgi ve katılım gerçekleşti. TAI Genel Müdürü Temel Kotil, Dubai Airshow’a gerçekleştirilen katılımın önemine vurgu yaparak körfez ülkeleri nezdinde de savunma ve havacılık sektörü için iddialı olduklarını yineledi. T129 ATAK helikopterinin ilk defa gösteri uçuşu yaptığı Dubai Airshow’da TAI bir ilke daha imza atarak, işbirliklerinin devam ettiğini gösterdi.

RUS FİRMASI İLE SİVİL HAVACILIK ALANINDA İŞBİRLİĞİ

Rus firması IRKUT şirketi ile havacılık alanından stratejik işbirliği ve ortaklık için Memorandum of Understanding (MoU) imzalandı. İmzalanan anlaşmaya göre iki şirket, sivil havacılık alanında ortak dizayn ve üretim gerçekleştirecek.

CEVAP VER