Avrupa, dünya ve Olimpiyat şampiyonu güreşçimiz Taha Akgül’ün en büyük problemlerinden biri olan partner sıkıntısı Türkiye Güreş Federasyonunun yoğun çalışmaları sonrasında giderildi. Ağır siklette partner bulmakta zorlanan Taha Akgül  Gürcü güreşçiler Levan Berianidze, Giorgi Meshvildisvili ve  David Modzmanashvili ile antrenman yapacak.

Uluslararası alanlarda önemli başarıların altına imza atan Gürcü sporcular Elmadağ kampına katılırken, Türkiye’de olmaktan ve kilosunda dünyanın en iyi güreşçisi  Taha Akgül’le idman yapmaktan mutlu olduklarını  söylediler. Avrupa, dünya ve Olimpiyat şampiyonu güreşçimiz Taha Akgül ise “Benim en büyük sıkıntım  partner problemiydi. Gürcü güreşçiler  Levan Berianidze, Giorgi Meshvildisvili ve David Modzmanashvili son derece başarılı güreşçiler ve hepsi  benim için iyi birer partner. Artık Olimpiyatlara çok daha iyi hazırlanacağım. Bizlere her türlü çalışma imkanı sunan başta federasyon başkanımız Musa Aydın olmak üzere tüm yöneticilerimize  teşekkür ederim” diye konuştu. Milli güreşçimiz Taha Akgül olimpiyatlara kadar bu üç güreşçi ile çalışacak.

Türkiye güreş federasyonu başkanı Musa Aydın Güreş branşının Türk sporunun lokomotifi olduğunu belirterek “Ülkemize yıllardır en fazla madalyayı  hep güreş branşı kazandırdı. 2016 Rio olimpiyatlarında Türkiye’nin aldığı 8 madalyanın 5’i güreşten geldi. Dolayısıyla sorumluluklarımızın farkındayız. Sporcularımızın başarılı olması için gece gündüz çalışıyoruz. Özellikle Taha Akgül ve Rıza Kayaalp bizim gözbebeğimiz. Onların en büyük sıkıntıları partner problemiydi. Yaptığımız çalışmalar sonrasında 3 tane Gürcü güreşçiyi Elmadağ kampına getirdik. Şu ana kadar Taha’da bu partnerden çok memnun. Olimpiyatlara kadar bu üç güreşçiyle hazırlık yapacak olan Taha inanıyorum ki bizlere 2020 Tokyo’da bir altın madalya daha kazandıracak” şeklinde konuştu.

CEVAP VER