Kazakistan’ın Süyinbay Sazı Kazak Folklor ve Etnografik Halk Müziği Topluluğu, Türkiye-Kazakistan kültürel ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında bir etkinlik daha gerçekleştirdi. Süyinbay Sazı Topluluğu, TÜRKSOY, Keçiören Belediyesi ve Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliği kapsamında, Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, Türkiye-Kazakistan Diplomatik İlişkilerin 25. yılına ithafen bir konser düzenledi.
Konsere Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuli, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak,  TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof.Dr. Fırat Purtaş ve çok sayıda davetli katıldı. Süyinbay Sazı Topluluğu tarafından seslendirilen Kazakistan, Türkiye ve Azerbaycan’a  özgü, klasik, halk ve pop müziği örnekleri Ankaralı müzikseverler tarafından coşkuyla alkışlandı.
Konser sonrasında yaptığı açıklamada TÜRKSOY ve Süyinbay Sazı topluluğuna teşekkürlerini ileten  Büyükelçi Abzal Saparbekuli, topluluğun Almatı’nın Cambul ilinde faaliyet gösterdiğine dikkati çekerek, Cambul Ozanın ve büyük dedesi Süyinbay’ın Türk Dünyasının önemli şahsiyetleri olduklarını kaydetti. Saparbekuli, Türkiye ve Kazakistan arasındaki ilişkilerin gelişmesi adına Keçiören Belediyesi tarafından Cambul sokağı ve Süyinbay anıtı açıldığını vurguladı. Süyinbay Sazı Topluluğunun verdiği konserin iki ülke arasındaki kültürel işbirliğini daha da pekiştirdiğini belirten Büyükelçi, Süyinbay Sazı müzik topluluğuna başarılar diledi.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak,  çeşitli bölgelerin müziğiyle kendilerine çok güzel bir konser sunan Süyinbay Sazı Topluluğuna ve bu grupla kendilerini buluşturan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı -TÜRKSOY’a teşekkürlerini iletti. Konserin, Türkiye-Kazakistan Diplomatik İlişkilerin 25. yılına ithafen düzenlendiğine dikkati çeken Ak, ” Türkiye ile Kazakistan arasında diplomatik ilişkilerin 25. yılını kutladık. Ancak Türkiye ve Kazakistan arasında dostluk ve kardeşlik ebedidir. Atatoprağımız ve Anayurdumuzdaki birlikteliğimiz yüzyıllara dayanıyor ve bu dostluk devam edecektir. Ramazan ayında biz de Türkistan’da Ahmet Yesevi’nin türbesinde bir iftar programı düzenledik. Bugün de burada bu konserin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

CEVAP VER