Suudi Arabistan Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı cinayeti davasında yargılanan 11 sanık hakkında ilk kararları açıkladı.

Başsavcılık Sözcüsü Şelan eş-Şelan tarafından bugün Riyad’da düzenlenen basın toplantısında, Kaşıkçı davasında beş zanlının idama mahkum edildiği, üç zanlı hakkında ise toplam 24 yıl hapis cezası verildiğini bildirdi.

Eş-Şelan’a göre Ahmed el-Asiri ve Suud el-Kahtani’nin de aralarında olduğu 10 kişi hakkında yeterli kanıt olmaması gerekçesiyle beraat etmeleri yönünde karar verildi.   

Sözcü Şelan, Kaşıkçı davasında alınan kararların nihai olmadığını ve temyize açık olduğunu dile getirerek, kararların temyizden sonra Yüksek Mahkeme’ye sunulacağını söyledi.

Başsavcılık Sözcüsü, “Mahkeme, 9. duruşma sonunda Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında soruşturmayı tamamlamıştır. Kaşıkçı ailesi ve Türkiye’den temsilciler duruşmada hazır bulunmuştur. Soruşturmada, Kaşıkçı cinayetinin önceden planlanmış bir eylem olmadığı anlaşılmıştır” dedi.

Sözcü, soruşturmaya toplamda 31 kişinin dahil edildiği, bunlardan 21’inin tutuklu, 10’unun tutuksuz yargılandığını bilgisini de verdi.

Riyad Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, cinayetten suçlu bulunan beş kişi idam cezasına çarptırılırken, suçu örtbas etmekle suçlanan üç kişiye de toplamda 24 yıl hapis cezası verildi. (Şarkul Avsat)

CEVAP VER