Suudi Arabistan Sıcak Hava Balon Federasyonu (SAHAB) Genel Merkezi törenle açıldı. Kültürel ve turistik bir bölge olan El-Ula’da hizmete giren tesis macera turizminin gelişiminde önemli rol oynayacak.

Perşembe günü gerçekleştirilen açılış kutlamalarının bir parçası olarak dünyanın dört bir yanından kente gelen pilotların uçurduğu yedi sıcak hava balonu gökyüzünü renklendirdi.

Sıcak hava balonlarının üssü haline gelen tesis, Suudi Krallığının en güzel yerlerinden biri olan El-Ula kentinin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Ülkemiz balon turizminin kalbi durumundaki Kapadokya’da erozyonun oluşturduğu peribacalarına benzer sivri kayaları barındıran El-Ula kenti Medine Bölgesi’nde bulunuyor.

ADRENALİN TUTKUNLARINI BULUŞTURACAK

Balonculuğun dünya çapında gelişen bir hobi olduğunu söyleyen ve macera tutkunları için heyecan verici deneyimler sunmayı hedeflediklerini belirten SAHAB Başkanı Amr el-Madani, “Balon sporu, El-Ula gibi huzur ve sükûnetin bir arada olduğu olağanüstü doğasıyla uyumlu en iyi etkinliktir.” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER