Suriye Dışişleri Bakanlığı; ABD’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda silahlı milis gücü kuracağını açıklamasını şiddetle kınayarak bu girişimin bölge ülkelerini parçalama, gerginlikleri tırmandırma ve krizlerin çözümünü engellemeye yönelik yıkıcı politikaları kapsamında geldiğini belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanlığından resmi bir kaynak bugün SANA’ya yaptığı açıklamada, Suriye’nin, ABD’nin ülkenin kuzey doğusunda silahlı milis gücü oluşturma girişimi kuracağına ilişkin açıklamasını şiddetle kınadığını söyledi.
Dışişleri Kaynağı, ABD’nin bu girişimini “Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik açık bir saldırı ve uluslararası kanunlara ciddi ihlal” olarak nitelendirdi.

Amerikan Yönetiminin bu girişiminin aynı zamanda bölgedeki Siyonist Amerikan projesine hizmet amaçlı, Arap ulusuna yönelik düşmanlığını açıkça gösterdiğine dikkat çeken resmi kaynak, Suriye hükümetinin bu adımın uluslar arası barış ve güvenlik üzerinde olumsuz sonuçları olacağı konusunda uyardığını aktardı.

Resmi kaynak, Suriye hükümetinin, uluslar arası toplumu ABD’nin bu adımına karşı çıkmaya ve Washington yönetiminin politikalarına hâkim olan bu tahakküm zihniyetine ve kibre son vermek için harekete geçmeye davet ettiğinin altını çizdi.
Resmi kaynak, Suriye hükümetinin ABD destekli milis grubunda yer alacak Suriye vatandaşlarının vatan haini olarak kabul edileceğini ve bu kişilere yönelik muamelenin de buna göre olacağını belirtti.

Resmi kaynak ayrıca, söz konusu silahlı milislerin askeri çözüme yönelmesi nedeniyle siyasi çözümü de baltalayacağına dikkat çekti.

Kaynak, tekfirci terör ve Amerikan projesi ve maşalarına karşı büyük zaferler kazanan Suriye halkı ve ordusunun Amerika’nın yenilenen komplolarını bozma, Amerika’nın ve işbirlikçilerinin Suriye’deki varlığını sona erdirme, Suriye toprakları üzerinde meşru egemenliğini kurma, topraklarının ve halkının birlik ve bütünlüğünü koruma konusunda her zamankinden daha azimli ve kararlı olduğunu vurguladı.

CEVAP VER