Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL)’nin 4 Şubat’ta gerçekleştirilecek final müsabakası “Super Bowl LII” tarihi bir uçuşa sahne olacak.

1945 yılında II.Dünya Savaşı Avrupa Operasyonunda uçan ve günümüze bir avuç kadarı ulaşan gerçek Mustang’lardan biri olan North American P-51D Mustang “Sierra Sue II” Bank Stadyumu üzerinde bir gösteri uçuşuna katılacak.

Elmas Formasyonunda ilk kez gerçekleştirilecek uçuşta “Sierra Sue II”ye iki A-10 Thunderbolt II ve bir F-16 Savaşan Şahin eşlik edecek.

Efsanevi warbird pilotu Steve Hinton’ın uçuracağı uçak, Amerikan Hava Kuvvetlerinin Avrupa Operasyonları kapsamında 9. Hava Kuvvetleri, 370’inci Savaş Grubu, 402 nci Savaş Filosunda görev yaptı.

O zamanlar uçağın düzenli pilotu olan Üsteğmen Robert Bohna’nın liseye giden kızı “Sierra Sue”nun ismini  verdiği uçak “AirCorps Havacılık” tarafından 2014 yılında tamamen yenilendi. 1944 yılında fabrika çıkışındaki gerçek özelikleri korunarak restore edilen uçakta II. Dünya Savaşı dönemi telsizler ve tam zırh kaplaması yer alıyor.

“FEROCIOUS FRANKIE” İNGİLTERE’DEN SİVRİHİSAR’A GELDİ

Sierra Sue II’nin bir benzeri olan  ve ülkemizin ilk “Warbird” uçağı olma özelliğine sahip “Ferocious Frankie P-51D Mustang” tipi uçak akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk’ün girişimleriyle geçtiğimiz günlerde İngiltere’den Sivrihisar Uluslararası Sivil Havacılık Merkezi (SUSHM) bünyesinde yer alan M.S.Ö. Hava Müzesine getirilmiş ve Türk Havacılığının hizmetine sunulmuştu. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER