Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun ev sahipliğinde üç günlük bir ziyaret kapsamında Kanada’da bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kanada Kutup bölgesine yapılan günübirlik geziye C-130 Hercules nakliye uçağıyla gitti.

25 Ağustos’ta gerçekleşen gezi, bir NATO Genel Sekreterinin Kanada Kutup bölgesini ilk ziyareti oldu. Uçakta Justin Trudeau ile sohbet eden Stoltenberg, uçuş esnasında kokpite geçerek pilotlardan uçuşa ilişkin bilgi aldı.

Gezide Nunavut, Cambridge Körfezi topluluğunu ziyaret eden Stoltenberg ve Trudeau, bir erken uyarı radar sistemi ve Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı (NORAD)’ın önemli bir bileşeni olan Kuzey Uyarı Sistemi’nin sahalarından birini gezdiler. Ayrıca Arktik bilim ve teknoloji inovasyonunda uzmanlaşmış son teknoloji bir araştırma tesisi olan Kanada Yüksek Arktik Araştırma İstasyonu da ziyaret edildi.

Stoltenberg ve Trudeau, uçuş anısına Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin 436. Nakliye Filosuna ait C-130 Hercules’in fotoğrafını da imzaladılar. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER