Monster Energy NASCAR Cup serisinde ABD’nin Alabama Eyaletindeki yarışta Ricky Stenhouse Jr. damalı bayrağı ilk gören isim oldu.

191 turun atıldığı Talladega Super Speedway pistinde, GEICO 500 sponsorluğunda yapılan yarışta Monster Energy Cup’taki ilk zaferini elde eden 17 numaralı Ford sürücüsü Ricky Stenhouse Jr, ilk sıradan başladığı yarışta son turda yaptığı atağın ardından sürpriz bir zafer kazandı.

Bir ara 20. sıraya kadar gerileyen Stenhouse, yarışın bitmesine 28 tur kala yaşanan ve büyük karmaşaya sebep olan kazanın ardından dördüncü sıraya kadar yükseldi.

Kazaların ardından tekrar başlayan yarışta hızlı bir kalkış yapan Roush Fenway Racing takımı sürücüsü Stenhouse, Kyle Busch’u geçti ve son turlarda galibiyet mücadelesi Stenhouse, Busch ile McMurray arasında geçti.

Son anda yaptığı atakla 1 numaralı Chevrolet sürücüsü Jamie McMurray’in sadece 0.095 sn önünde damalı bayrağı ilk sırada gören Stenhouse büyük bir zafere imza atarken, 18 numaralı Toyota sürücüsü Kyle Busch yarışı üçüncü tamamladı.

CEVAP VER