Uluslararası Havacılık Federasyonu – FAI tarafından ikincisi düzenlenen “Dünya Salon Skydiving Şampiyonası” (World Indoor Skydiving Championships) Kanada’nın Montreal kentinde devam ediyor.

19-23 Ekim 2017 tarihleri arasındaki Skyventure etkinliğine 23 ülkeden 200’den fazla yarışmacı katılıyor.

Paraşüt sporunun bir disiplini olan ve rüzgar tüneli içinde gerçekleştirilen “Salon Skydiving”de tünele giren Formasyon Skydiving takımları 45 saniye içerisinde kendilerine bildirilen hareketleri en iyi şekilde yapma mücadelesi veriyorlar.

Geleneksel olarak uçaktan atlayarak yapılan Skydiving’den geliştirilen bu sporda paraşütçüler fazla para harcamadan ve zaman kaybetmeden 10 bin fit yüksekten atlamakla eşdeğer eğitim alma imkanına sahip.

RÜZGAR HIZI 300 KM/SAAT

Rüzgar tüneli içerisindeki hava hızı 300 km/saat hıza kadar ulaşabiliyor. Ağır olan sporcular daha fazla rüzgara ihtiyaç duyuyorlar. Sporcular hangi süratte bir rüzgarla çalışmak istediklerini belirleyerek bunu rüzgar tüneli işletmecisine bildiriyorlar.  Örneğin 300 km/saat hızın yüzde 65’ini seçen bir sporcu  195 km/saat hızla eğitim alabiliyor. Açık Hava Skydiving’de olduğu gibi gürültü ve rüzgar nedeniyle sporcuların kulak tıkacı kullanması gerekiyor. Ekipler içerideyken birbirleriyle konuşamayacakları için önceden belirlenmiş bir takım işaretlerle iletişim kurabiliyorlar.

İKİ ALT DİSİPLİNİ VAR

Salon Skydiving’de “Formasyon Skydiving” ve “Artistik Hareketler” olmak üzere iki alt disiplin bulunuyor.

Formasyon Skydiving’in alt disiplini ise “Dikey Formasyon Skydiving

Artistik Hareketler’de ise sporcular “Serbest Stil” ya da “Dinamik Stil“de mücadele ediyorlar.

Sporcular 2 yada 4 kişilik takımlar halinde ya da tek başlarına yarışabiliyor.

ÜÇ KATEGORİDE MÜCADELE

Yarışmalar 3 kategoride gerçekleştiriliyor.

Açık (Open) kategori; “Tek Erkekler”, “Tek Kadınlar” ya da “Karma Ekipler”

Kadınlar

Gençler (17 yaş ve altı)

(Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER