ABD Deniz Kuvvetleri Blue Angels hava akrobasi ekibinin destek uçağı olarak kullandığı “Şişman Albert” lakaplı C-130J Super Hercules kargo uçağının depo seviyesi küçük bakım ve onarımı için Doğu Filo Hazırlık Merkezi ile Blue Angels bakım ekibi birlikte çalıştı.

ABD Deniz Hava Sistemleri Komutanlığı (NAVAIR) bünyesinde faaliyet gösteren Doğu Filo Hazırlık Merkezinde C-130’ların küçük bakım onarımı için bir gövde, bir motor ve bir uçuş ekipman teknisyeni bulunduğu bu nedenle iki ekibin birlikte çalışmasının bakım ve onarım zamanını yüzde 50 oranında azalttığı belirtildi.

C-130 uçaklarının bakımını düzenli olarak gerçekleştiren Doğu Filo Hazırlık merkezi Şişman Albert üzerinde ilk kez çalıştı. Hava gösterileri için kullanılan ve taşıyıcı operasyonlar için tasarlanmamış bir nakliye uçağı olan Şişman Albert, tipik C-130’lardan farklı bir yetenek setine sahip, bu da Doğu Filo Hazırlık Merkezi çalışanları için benzersiz bir deneyim sağladı.

BLUE ANGESL EKİBİNİ GÖSTERİ ALANLARINA TAŞIYOR

Taktik kullanım açısından tipik bir C-130’un sahip olabileceği, Şişman Albert’in sahip olmadığı birkaç şey bulunuyor. Örneğin Şişman Albert’in havada yakıt ikmal kabiliyeti yok. Ancak bakım onarım süreçleri açısından bir fark bulunmuyor. Uçuş kontrolleri, frenler, iniş takımları ve karşı savaş önlemleri aynen kontrol ediliyor.

Blue Angels hava akrobasi ekibinin ana ulaşım kaynağı olan Şişman Albert, her hafta sonu 48 Blue Angels ekip üyesini ve 20 tonluk ekipmanı gösteri alanlarına götürme görevini üstleniyor.

Uçağın bakım onarımı Mart ayında başlayacak hava gösterisi sezonu öncesinde gerçekleştirilirken, Blue Angels-Şişman Albert bakım ekibi gelecek yıl tekrar Doğu Filo Hazırlık Merkezinin depo seviyesi küçük bakım ekibi ile birlikte çalışmayı umuyor.

ABD Donanması, bu yılın başlarında donanmaya ait C-130 uçaklarının depo seviyesi bakım onarımlarını gelecekte Doğu Filo Hazırlık Merkezinde yapılacağını duyurdu. C-130 bakım onarımlarının 2026 mali yılı sonunda başlaması planlanıyor. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER