Lockheed Martin-Sikorsky tarafından Amerikan Hava Kuvvetleri için tasarlanan “HH-60W” (Muharip Kurtarma Helikopteri)  programında kilometre taşı niteliğinde olan “Hava Araçları Kritik Tasarım İncelemesi” başarıyla tamamlandı.

300 teknik dokümanın, gereksinim duyulan 50 binin üzerinde donanım ve yazılımın üretildiği ve 3 bin yeni parçanın tasarlandığı “Hava Araçları Kritik Tasarım İncelemesi“ (CDR-Air Vehicle Critical Design Review) aşamasının tamamlanmasıyla, HH-60W helikopteri montaj, test ve değerlendirilmeye hazır hale geldi.

Proje tamamlandığında ABD Hava Kuvvetlerine teslim edilecek 112 helikopter, halen kullanılmakta olan eski model “HH-60G Pave Hawk” helikopterlerinin yerini alacak.

SIKORSKY UH-60M BLACK HAWK’TAN GELİŞTİRİLDİ

HH-60W Muharip Kurtarma Helikopteri (CRH-Combat Rescue Helicopter), Sikorsky UH-60M Black Hawk tasarımının gelişmiş bir versiyonu. Daha geniş menzil için artırılmış iç yakıt kapasitesine, yüksek irtifada manevra kabiliyetini sürdürmek için GE T700-701D motorlara ve kompozit ana rotorlara sahip olan helikopterde, muharip kurtarma görevleri için silahlı kabin tasarımı bulunuyor.

CEVAP VER