KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber yapılan güzel projelerin önünde yasal engel varsa, bu konuda adım atmanın ve projelerinin önünü açmanın herkesin görevi olduğunu söyledi.

Siber Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampüsü 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni etkinliğine katıldı.

Etkinlikte Siber’in yanısıra, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay,CTP Güzelyurt Milletvekilleri Hüseyin Erçal ve Armağan Candan, Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da yer aldı.

Başkan Siber etkinlikte yaptığı konuşmada, ODTÜ’nün dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olarak KKTC’de kampüsü ve yerleşkesinin olmasının sadece Güzelyurt bölgesine değil tüm ülkeye artı bir değer kattığını söyledi.

Üniversitlerin ülkenin dünyaya açılan güzel yüzü ve yumuşak gücü olduğunu ifade eden Siber, üniversitelerin gelişip,başarı, araştırma ve kalite oranları arttıkça bu gücün daha da artacağını ifade etti.

Toplum olarak tatlı bir rekabet içerisinde Üniversitelerin gelişmesini , daha iyiye ve güzele ulaşmasını arzuladıklarını belirten Siber, sadece sayı ile artması değil kalitenin de artması ve bir düzeyi yakalamasını istediklerini vurguladı.

Yasaların toplumun önünü açmak ,toplumun kalitesini yükseltmek ve halkın mutluluğu için olduğunu anımsatan Siber, üretilen güzel projeler için yasaların engel olmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti.

Siber şöyle devam etti:

“Projelerin önünde yasal engel varsa, bu konuda adım atmak ve projelerinin önünü açmak hepimizin ve özellikle de Meclisin görevidir.Proje üretenlere saygı duymak ve daha da üretilmesi için yapılması gerekenleri yapmalıyız.Biz bu küçük ülkede başarılan her projenin halka olumlu yansıdığının ne denli önemli olduğu bilinciyle hareket etmeliyiz.Ayrıca proje üreten kurumların başındaki yöneticileri de her zaman teşvik etmeliyiz”

Konuşmasında öğrencilere yeni akademik yılda başarılar dileyen Siber, öğrencilerin başarılı olmasının sadece kendi başarıları değil insanlığın başarısı olacağına dikkat çekerek , bu durumun da insanlığın daha iyiye ve güzele ulaşması, şiddetten uzaklaşması anlamına geleceğini söyledi.

Etkinlikte ayrıca ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörü Prof.Dr.Nazife Baykal da bir konuşma yaptı.Gecede ayrıca Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları mini bir konser verdi.

Akedemik yıl açılış töreninde ayrıca, 10. Yıl Hizmet Plaketleri ve Yılın Yeşil Beyni Yarışması ödüllerinin takdimi de yapıldı.

 

CEVAP VER