İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, “Batılı güçlerin terörizmi araç olarak kullanımı onun Avrupa’nın kalbine doğru yayılmasına sebep oldu” dedi.

Belçika Meclis Başkanı Zigferid Brak ile Tahran’da görüşen Şemhani, İran’ın ekonomik, siyasi, kültürel ve güvenlik alanlarındaki ilişkileri Avrupa ülkeleri, özellikle Belçika ile geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.

İki ülke meclislerinin İran’da geniş yatırım imkanlarına uygun zemin hazırlayabileceklerini ifade eden Şemhani, İran’da enerji, teknoloji ve temel bilimler alanında geniş yatırım imkanları bulunduğunu söyledi.

ABD’nin İran aleyhinde tehditkar söylemlerine değinen Şemhani, “Bu söylemler o ülkenin düşmanca tutumunu dünya kamuoyu nezdinde aydınlatmanın yanında İran’ın bölgesel konularda, savunma politikaları ve mazlum milletlere destekteki ilkesel politikalarında koymamaktadır’’ dedi.

AB’nin Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) ile ilgili yapıcı rolüne değinen Şemhani, “KOEP uluslararası bir anlaşma ve BM Güvenlik Konseyi tarafından onaylanmıştır. Herkes bu anlaşmayı zayıflatmaya çalışan tutumlar karşısında direnmeli’’ dedi.

Brak da Tahran’ın bölgede terörizmle mücadele için sarf ettiği çabaları takdir ederek, “İran bölgede istikrar unsurudur ve terörizmle mücadele sürecinde önemli rol ifa etmiştir’’ dedi.

CEVAP VER