Genç iş adamı Hacı Sabancı ve hareketli yaşamı merak uyandırıyor. Sosyal medyada binlerce takipçisi bulunan, seyahatleri ve sanata olan merakıyla çok konuşulan genç iş adamı ile Kanlıca’da iş yeri olarak kullandıkları yalıda buluşan ALEM Dergisi kendisiyle çok özel bir röportaj gerçekleştirdi. Sabancı tüm soruları samimiyetle cevaplandırdı.

Bugün bir koleksiyonersiniz geçmişe dönersek resim ile ilgili ilk anınız ne?

Sekiz ya da on yaşlarındaydım. Babamlar odama iki tablo asmışlardı, bu benim resimle ilk tanışmamdı. Yıllar sonra o tabloların Ferruh Başağa’ya ait olduğunu anladım. O zamanlar o tablolar benim için üzerinde güvercinler olan resimlerdi, büyüdükçe ve resme ilgi duymaya başladıkça o tabloların kime ait olduğunu öğrendim.

Yaşınız büyüdükçe resme olan ilginiz nasıl gelişti? Ressamları ve güncel sanatı takip etmeye nasıl başladınız?

Ailemin müzesi olan Sakıp Sabancı Müzesi’nden dolayı sanata yatırım yapmak benim alışık olduğum bir durumdu. Anne ve babamın kendi adlarını taşıyan Arzu&Ömer Sabancı Koleksiyonu, halam Demet Sabancı ve eniştem Cengiz Çetindoğan’ın DEMSA Koleksiyonları var. Bütün bu birikimler beni de etkiledi.

Sanatla ilgili en büyük hayaliniz nedir?

Benim sanat ile ilgili en büyük hayalim daha çok insanla koleksiyonumuza topladığımız eserleri paylaşabilmek. Bu eseri paylaşabilmek adına topluyorum. İnşallah bir gün daha fazla kitleye ulaşmasını diliyorum.

Sakıp Sabancı Müzesi’nde açılan her sergiye gider misiniz?

Evet mutlaka giderim.

Seyahat rotalarınızda hangi ülkeler var?

Yazın daha çok Mykonos’u tercih ediyorum, hem yakın hem denizi güzel. Güzel sanat galerileri de var. Rarity Galeri’yi mutlaka ziyaret ediyorum. Yaz rotası için bir kez Ibiza’ya giderim. Marmaris ve Bodrum’u çok seviyorum. Kış aylarında iş dolayısı ile Avrupa’ya gittiğim için mümkünse hafta sonuna doğru giderek hafta sonumu oralarda geçirmeyi tercih ediyorum. Kışın bize göre sıcak olduğu için Dubai’ye gitmeyi de seviyorum.

Yoğun bir tempoda çalışıyorsunuz rahatlamak için ne yapmayı tercih ediyorsunuz?

Tabii ki sanata vakit ayırıyorum ve kendim oynamasam da futbol ve tenis maçları izlemeyi seviyorum. Bir kaç tane de dizim var.

Hangi diziler?

İngiliz kraliyet ailesini anlatan The Crown, Narcos ve Game of Thrones dizilerini seyretmeyi seviyorum.

Coachella Müzik Festivali’nde sizi görüyoruz, neler yapıyorsunuz orada?

Çok sevdiğim bir müzik festivali, iyi bir arkadaş grubum var, önceden planlayarak onlarla beraber gidiyoruz ve çok eğleniyoruz. Her telden müzik dinleme fırsatınız oluyor. Normalde hip hop ya da R&B müzik tarzını çok seven biri değilim ama Kendrick Lamar gibi kendi tarzının önemli sanatçılarını orada dinlemek eğlenceli oluyor. Aynı zamanda festivalde Hans Zimmer gibi önemli bir film müziği bestecisini de orkestrası ile dinleyebiliyorsunuz. Farklı müzik üreten sanatçıları üç gün içinde dinleme imkanı oldukça çekici.

CEVAP VER