Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan yapımcılığını ve yönetmenliğini Gülşah Çeliker’in yaptığı Sabiha Gökçen Belgeselinin gösterimi katılımcı sayısının yeterli olmaması nedeniyle iptal edildi.

Başkent Kültür Yolu Festival programına dâhil edilen ve 28 Eylül’de Devlet Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonunda yapılacak olan Sabiha Gökçen Belgeseli ve Söyleşisine sanatseverler ilgi göstermeyince salon boş kaldı.

Sadece 10 kişi geldi

Sayıları 10 civarında olan katılımcılar bir süre gösterimin yapılmasını bekledi. Ankara dışından gelecek olan yapımcı ve yönetmen Gülşah Çeliker’in de biraz gecikeceği ve kendisi gelmeden gösterimin başlamamasını istemesi üzerine söyleşi iptal edildi.

Aynı tarihte İzmir, Çiğli Havalimanında gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali çok sayıda havacılık ve teknoloji meraklısı tarafından ziyaret edilirken başkentte Türk Havacılığının duayenlerinden Sabiha Gökçen’in belgeseline ilgi gösterilmemesi tam bir tezat teşkil etti.

Aynı salonda bir gün önce gerçekleştirilen Pelin Çift ile Nurullah Genç Söyleşisi ise sanatseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşmiş, söyleşinin ardından Şair Nurullah Genç’in kitaplarını imzaladığı bu etkinlikte ise salonun tamamen dolu olması dikkat çekmişti. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER