Mahsa Amini’nin hunharca öldürülmesi nedeni ile İran’da çıkan olayları değerlendirenler (!) kolayına kaçarak işin, “ABD’nin provokasyonu” yakıştırmasını yapıveriyorlar!

Kadın, daha doğrusu insan hakkı açısından bakma vizyonları yok!

Öyle ya, altlarına özgür bir toprak, üstlerine özgürlüğü koruyan bir gökyüzü verilmiş. İnsana kul değil, birey gözüyle bakılıyor. Kadının adı var, oyu var, hakkı var, bu hakkı sonuna kadar savunma yetisi var bizim memlekette.

Avrupalı çağdaşlarından çok önce tanınan bu haklar neticesinde, Sabiha Rıfat Güreyman Hanım Türkiye’nin ilk kadın inşaat mühendislerinden olmuş. Anıtkabir inşaatında kontrol mühendisi olarak çalışmış. Yabancı dil biliyor. Azimli Türk kadını, voleybol oynamak istemiş, olanak yok! Önünde kim durabilir ki Ata’nın kızlarının, o da gidip Fenerbahçe Erkek Takımı’na girmiş, dahası o takımın kaptanı olmuş.

Tayland’a yenildiği için eleştirilen A Kadın Milli Takımımız yüz yıllık özgürlüğün meyvesidir. Ben de kızdım onlara ve hocaya ama kızlarımız göz bebeğimiz, ülkenin aydınlık yüzü, tanıtım ofisi, kız çocuklarının rol modeli.

Eleştirelim ama bir de buradan bakalım.

Zor koşullarda mücadele ediyorlar; bitmeyen bir sezon, sakatlıklar, yolculuklar, örümcek kafaların zırvaları! Misal Taylandlı ülkelerinde kızların şortlarına değil, formadaki bayrağa bakıyorlar muhtemelen.

Buradan devamla Türkiye Voleybol Federasyonu’na bakalım (TVF). Dünyada en fazla kadın yöneticisi bulunan, kadın istihdam eden federasyon, yurtdışındaki temsilcileri açısından da öyle.

Avrupa’da ve dünyadaki radikaller de kadına hor bakıyor, bunu biliyoruz. TVF’nin bu tavrı da takdire şayan ve yüz yıllık Cumhuriyet’in değerlerine çok yakışıyor.

Gündemde voleybol olduğu için buradan baktık. Aksi halde Türk kadını her spor dalında var ve ülkeye gurur yaşatıyor!

Yobazlara inat, çünkü onlar, “Kuzeninizle aynı sofraya oturmayın” diyecek kadar özgüvensiz, sapıklar!

Bu itibarla, “İki büyük nimetim var, biri anam, biri yârim, ikisine de hürmetim var” diyen Neşet Ertaş’ı ‘yorgun düşmesinin’ 10.yılında ve saçının ucu göründü diye öldürülen Mahsa’yı rahmetle analım.

CEVAP VER