Rusya Savunma Bakanlığı; radikal terör örgütleri IŞİD ve Nusra Cephesinin Deyrezzor ve İdlib kentlerinde Suriye ordusunun mevkilerine karşı saldırılarının Rus hava güçlerinin desteği ile başarıyla çökertildiğini belirtti.

Rus bakanlığın resmi sözcüsü Tümgeneral Igor Konashenkov yaptığı basın açıklamasında; Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi ve IŞİD’in son birkaç gün içinde İdlib ve Deyrezzor kentlerinde tamamen koordineli bir şekilde Suriye güçlerine saldırıda bulunduklarına dikkat çekti. Konashenkov; bu saldırıların Suriye hükümetinin talebi üzerine uluslar arası teröre karşı savaşan Rus hava güçlerinin desteği ile tamamen çökertildiğini belirtti.

Rus hava güçlerinin 19 – 29 Eylül tarihleri arasında söz konusu saldırıları önlemek amacıyla gerçekleştirdikleri dakik operasyonlarda 2495 teröristin öldürüldüğünü açıklayan Konashenkov; 2700 teröristin de yaralandığını belirtti. Konashenkov; öldürülen teröristler arasında 16 azılı terör komutanının yanı sıra Rusya ve Bağlantısız Ülkeler Topluğu devletlerinden 400 teröristin bulunduğunu açıkladı.

Rus askeri yetkili hava operasyonlarında ayrıca söz konusu iki radikal terör örgütüne ait 67 savunma noktası, 27 tank, 21 füze bataryası, 4X4 çeker ağır silahlarla donatılmış 149 araç, 17 bombalı araç ve 51 cephane deposunun muhtevalarıyla imha edildiklerinin tespit edildiğini ifade etti.

Konashenkov; Suriye ordusunun Irak sınırlarından Deyrezzor İlinin doğusuna giren 1500’den fazla IŞİD’li teröristi kuşatıp etkisiz hale getirme operasyonlarını sürdürdüğüne dikkat çekti.

CEVAP VER