Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konashenkov, Akdeniz’deki Rus denizaltılarının Kalibr füzeleriyle Deyrezzor’un Meyadin bölgesi yakınlarında bulunan IŞİD militanlarına ait mühimmat depolarını ve askeri araç dolu ambarları imha ettiklerini söyledi.

Konashenkov, Akdeniz’de bulunan Karadeniz Filosu’ndan Velikiy Novgorod ve Koplino denizaltılarının Meyadin yakınlarındaki IŞİD militanlarına 10 Kalibr füzesi fırlattığını belirtirken; “Kontrol sistemleri ile belirlenen tüm hedeflerin vurulduğu doğrulandı. IŞİD Meyadin’de hem teknik kayıplar hem de militan kaybı verdi” ifadesini kullandı.

Akdeniz’deki Rus Hava Kuvvetleri ve Donanmasının Suriye ordusunun Fırat Nehri boyunca IŞİD’e karşı operasyonlarına destek vermeye devam ettiğini belirten Konashenkov, “Son haftalarda Suriye’ye konuşlandırılan Rusya Savunma Bakanlığı’na ait istihbarat sistemi sayesinde IŞİD’in Deyrezzor’daki önemli mevzileri ortaya çıkarıldı. Bunlar arasında Meyadin’deki komuta merkezleri, mühimmat depoları, askeri teçhizat dolu hangarlar da yer alıyor” dedi.

CEVAP VER