Roma’dan Pompei’ye iki saatin altında direkt tren servisi: İtalya Kültür Bakanlığı ile İtalya Devlet Demiryolları (Ferrovie dello Stato Italiane) arasındaki bir anlaşma sayesinde, Pazar günleri turistler ve ziyaretçiler artık arkeolojik alana hızlı ve rahat bir şekilde ulaşabiliyor.

Yeni hizmet resmi olarak 16 Temmuz Pazar günü, aralarında Kültür Bakanı, Gennaro Sangiuliano, FS Italiane Group Luigi Ferraris CEO’su ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin de bulunduğu ileri gelenlerin Roma’nın Termini İstasyonu’ndan açılış yolculuğu için trene binmesiyle açıldı.

Başbakan, dünyanın en popüler arkeolojik alanlarından birinin cazibesini artıran ve İtalya’da önemli bir endüstri olan turizmi teşvik eden projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Roma ve Pompei arasındaki kesintisiz hizmet, Trenitalia filosunun amiral gemisi olan ve turizmi ve kültürü teşvik etmek ve tarihi varlıklarına erişimi iyileştirerek ülkeyi birleştirmek için bir araç haline gelen Frecciarossa 1000 (kırmızı ok) trenidir.

Tren, her pazar sabahı 8:53’te Roma Termini’den ayrılacak ve 10:40’ta Pompei’ye ulaşacak. Yolculuk sırasında yolcular, araç içi monitörlerde yayınlanan bir video klipten Pompei antik kentinin tarihini öğrenme fırsatı bulacaklar. Frecciarossa varış noktasına ulaştığında, yolcuları arkeolojik alana götürmek için bağlantılı bir Pompei Link servis otobüsü bekliyor olacak. Dönüş yolculuğu 18:40’ta kalkıyor ve 20:55’te Roma Termini’ye giriyor.

Yeni hizmet, yolcuların yüksek hızlı trenle Napoli Centrale istasyonuna ulaşması ve Piazza Garibaldi istasyonundan Trenitalia bölgesel trenine geçmesiyle, şu anda Roma ve Pompei arasında yürütülen günlük 50 Frecciarossa dönüş hizmetine katılıyor.

Milattan Sonra (MS) 79’da zamanın durduğu bir yeri tanımak için yeni bir şans. Pompei, her yıl milyonlarca ziyaretçinin ilgisini çeken ve büyüleyen paha biçilmez bir arkeolojik miras alanı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER