İngiltere Savunma Bakanlığı 76 uçaktan oluşan Hawk T1 eğitim uçağı filosunu emekliye ayırmayı planlıyor. Kraliyet Hava Kuvvetleri Red Arrows akrobasi ekibinin gösteri uçağı olarak kullandığı Hawk T1 jetleri bu kararın dışında bırakılacak. T2 varyantındaki 28 Hawk uçağı ise kullanılmaya devam edecek.

Dijital ve gelecekteki çalışma ortamında kullanımı giderek daha sınırlı olan ekipmanı emekliye ayıracak olan Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF), daha yetenekli pilotları daha hızlı ve daha verimli bir şekilde yetiştirecek sentetik eğitime daha fazla yatırım yaparak yeni askeri uçuş eğitim sistemini geliştirecek.

Verimliliği artırmak için eski filoların rasyonelleştirilmesi, Typhoon Tranche 1 ve Hawk T1’in 2025’e kadar kullanımdan kaldırılması planlanıyor.

Uçakları emeklilik kararından etkilenmeyen Red Arrows ekibinin BAE, Barbour ve Breitling’den Land Rover ve Rolls Royce’a prestijli firmalarla toplam değeri bir milyon poundun biraz altında olan bir dizi sponsorluk anlaşması düzenlediği, ancak acil mali destek ihtiyacının halen devam ettiği de söylentiler arasında yeralıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER