Radyo Amatörlüğüne gönül veren insanların lisanslı radyo amatörü olmalarına katkı veren derneklerin başında ANTRAK Ankara Telsiz ve Radyo Amatörleri Kulübü Derneği geliyor.

1985 yılında kurulan ve Kamu yararına bir dernek olan ANTRAK her türlü telsiz haberleşme altyapısıyla Koza Sokak’taki dernek binasında üyelerine hizmet veriyor.

Amatör telsizcilik belgesi almak isteyen adaylara sınavlarda büyük kolaylık sağlayacak olan ANTRAK El Kitabını 1992 yılında yayınlayan dernek bu konuda büyük bir boşluğu dolduruyor.

Amatör telsizcilik nedir?

Amatör telsizci, kendi devletlerinin verdiği lisanslarla, yurt içi ve yurt dışı ile kendilerine ayrılan frekans bantlarından birinden, izin verilen modülasyon tiplerinden herhangi birini kullanarak haberleşen ve bunu hobi olarak yapıp bundan hiçbir menfaat sağlamayan kişilere verilen addır. Amatör telsizcilik için, aynen sürücü belgelerinde olduğu gibi, bir belge alınması zorunluluğu bulunmaktadır. Bunun nedeni amatör telsiz istasyonu işletebilmek için belirli bir bilgi birikimi bulunmasının gerekliliğidir. Amatör telsiz operatörü olmak için temel elektronik, istasyon işletme bilgisi, kanun ve yönetmelikler gibi çeşitli konularda bilgi sahibi olmak gerekir. Amatör telsizcinin en iyi bilmesi gereken konulardan biri de doğal afetler ve olağanüstü durumlarda yapması gerekenlerdir. (Kaynak: haymanagazetesi.org)

CEVAP VER