Avustralya’nın bayrak taşıyıcısı Qantas Havayolları, Sydney – New York uçuşlarını Haziran 2023’ten itibaren Yeni Zelanda, Auckland’da bir mola ile yeniden başlatmaya hazırlanıyor.

Havayolu, COVID-19 salgını sırasında duraklatılan rotaya üç yıl sonra ilk kez hizmet verecek.

Haftada üç kez QF3 ve QF4 uçuş numarasıyla sunulacak hizmet, bir Boeing 787-9 Dreamliner tarafından gerçekleştirilecek.

Qantas, bu olayı kutlamak amacıyla ve sınırlı bir süre için, Auckland ile New York arasındaki en uzun bölümün yaklaşık 17 saat sürdüğü ultra uzun mesafeli uçuşlarda uçan yolcular için birkaç ikram hazırladı.

Havayolu, ikonik Qantas “Kanguru” (Roo) logosunu genellikle New York City ile özdeşleştirilen kalp sembolüyle birleştiren ve özel bir desen oluşturan tasarımcı Rebecca Vallance ile birlikte çalışmaya başladı. Yeni tasarım, business class yolcularına dağıtılan pijamaları ve bakım setlerini süsleyecek.

NEW YORK’UN MUTFAK KÜLTÜRÜ SERGİLENECEK

Bu rotadaki yolcuların keyfine varacakları tek ayrıcalık bu değil. Qantas, Mart 2023’te genel olarak yeni mutfak seçeneklerini tanıttı. Şimdi ise Sidney’den New York’a uçuşların yeniden başlamasını kutlamak için, uçakta New York’un çeşitli mutfak kültürünü sergilemeyi amaçlayan özel bir menü sunulacak.

Bunlar arasında New York usulü spagetti ve köfte, klasik Ruben sandviçi, füme balık ve krem peynirli çörek, Kuzey Amerika Çin restoranlarında servis edilen General Tso Tavuk, lahana turşulu klasik dana sosisli sandviç ve yaban mersinli kompostolu New York usulü fırınlanmış cheesecake gibi yemekler ve diğer spesiyaliteler yer alacak.

Sidney (SYD), Melbourne (MEL) ve Auckland’daki (AKL) Qantas business class dinlenme salonları da New York’tan ilham alan bir günün yemeğini sunacak. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER