Efeler Liginde normal sezonu ikici bitirerek playoff’ta Galatasaray’la eşleşen Halkbank, bu eşleşmedeki ilk maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Başkent ekibinde Başantrenör Slobodan Kovac, lig etabı ve genel voleybol üzerinde değerlendirmeler yaparken, playoff etabının zorlu geçeceğini söyledi.

Kovac şu görüşleri paylaştı:

“Takımımız ileri doğru bir ivme yakaladı. Şampiyonlar Liginde devam ediyor olsaydık, eminim çok daha iyi sonuçlar alırdık.

Buraya ilk geldiğim günlerde sakat oyuncuların fazlalığı, sakatlıkların uzun sürmesi istediğimiz sonuçları almamızı engelledi.

İkinci yarıda sadece bir maç kaybettik. Bu kayıp da bizim sezonu birinci bitirmemizi engelledi. İkinci yarı için Halkbank’la diğer takımları kıyasladığımızda, bizim biraz daha iyi voleybol oynamaya başladığımızı söylemek yanlış olmaz. Bununla birlikte, herşeyi unutmamız gerekiyor. Çünkü artık playoff etabı başlıyor. Playoff etabı ligden çok daha zorlu geçeceği için, bizim de oyunumuzu daha yukarı çekmemiz gerekiyor.

Şu anda takımın havasının çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Bunda Fenerbahçe ile yaptığımız son maçı kazanmamızın da büyük etkisi var. O maçta kazanarak, psikolojik üstünlüğü rakibimize de vermemiş olduk.”

Avrupa ile mantalite farkımız var

Deneyimli Antrenör, “Türkiye Ligi’ni nasıl buldunuz, düşündüğünüzden daha sert mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Türkiye’deki ligin düzeyinin gayet iyi ve yüksek olduğunu düşünüyorum. Diğer kuvvetli diğer ülke ligleri ile sadece mental anlamda farklılık bulunduğunu söyleyebilirim.

Takımlar bazen maç seçebiliyorlar. Bazen tüm güçlerini ortaya koyarken, bir sonraki maçın kolay geçeceğini düşünerek kendilerini korumaya alabiliyorlar. Benim gözlemlediğim kadarı ile durum böyle. Ama bu davranış biçimi doğru değil. Takımlar her mücadelede maksimumları ile oynamalılar ki gerçek güçleri ortaya çıksın.

Buradan hareketle, Efeler Ligindeki takımlar gerçekten güçlü. Türk takımlarının Avrupa kupalarında aldıkları sonuçlar da bunun ispatı.

Son olarak eklemem gerekir ki, Türkiye’de tesisleşme mükemmel. Muhteşem salonlar var. Voleybolun en çok sevilen sporlar arasında olduğunu da biliyorum. Fakat salona gelen seyirci sayısı bu yatırım ve sevgi ile doğru orantılı değil.

Size şöyle bir örnek vereyim.

Geçen hafta iki ayrı kanalda iki ayrı voleybol maçı vardı. Biri İtalya ligindeki çeyrek final müsabakası, diğeri Türkiye liginden Arkas-İBB maçıydı. İkisini aynı anda izleme imkanına sahiptik. Birinde salon tıklım tıklım dolu, inanılmaz bir atmosfer vardı. Diğer yanda, Türkiye’nin en güçlü ekiplerinden ikisi oynuyordu ve tribünler bomboştu! Voleybolseverlerin bu anlamda biraz daha özverili olması, tribünlere gelmesi gerekiyor. Bunun için biz dahil, tüm paydaşların arayış içine girip çözüm üretmesi lazım.”

CEVAP VER