M600 serisi tek motorlu turboprop uçağına Halo otomatik iniş sistemini ekleyen Piper, uçağın yeni versiyonu M600 SLS’yi piyasaya sürdü. Devreye girdiğinde anında durumsal farkındalık kazanan ve gerekli tüm sistemlerin kontrolünü üstlenen Halo sistemi uçağı güvenli şekilde yere indiriyor.

Emniyet, Lüks, Destek (Safety, Luxury, Support/SLS) unsurlarını birleştiren ve otomatik iniş özelliğine haiz yeni HALO ™ Güvenlik Sistemiyle donatılan standart M600 SLS serisi, genel havacılık uçakları içinde bir ilk olacak.

Halo adı verilen sistem, Garmin G3000 aviyonik paketinde; otomatik gaz kolu, acil durum iniş modu ve gelişmiş stabilite de dâhil olmak üzere bir dizi teknolojiyi bir araya getiriyor.

EN UYGUN HAVAALANINA OTOMATİK İNİŞ
Uçağın en göze çarpan özelliği ise, pilotun herhangibir şekilde devre dışı kalması durumunda uçağı en uygun havaalanına güvenli bir şekilde indiren yeni otomatik iniş yeteneği olacak.

Otomatik olarak ya da bir yolcu tarafından devreye sokulan Halo, anında durumsal farkındalık kazanıyor ve gerekli tüm sistemlerin kontrolünü üstlenerek uçağın güvenli şekilde inişini gerçekleştiriyor.

Devreye girdiğinde harici parametreleri izleyen sistem yolcular ve hava trafik kontrolle sürekli iletişim kuruyor. Ardından en yakın havalimanını tanımlayan sistem uçağı güvenli bir şekilde indirip motoru durduruyor.

SLS sertifikasyonunun yakında tamamlanacağını ve teslimatların bu yılın son çeyreğinde başlayacağını duyuran Piper CEO’su Simon Caldecott, Pratt & Whitney Canada PT6A-42A motorlu uçağın liste fiyatının 2,99 milyon dolar olacağını belirtti. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER