İsviçreli uçak imalatçısı Pilatus’un, yeni bir cam kokpit, yeni aviyonikler, mürettebat konforu alanındaki iyileştirmeler ve diğer teknik yeniliklerle donattığı uçağı PC-7 MKX, Temel Eğitim segmentinde en son teknolojiye sahip akıllı eğitim kapasitesi sunacak.

Yeni nesil öğrenci pilotları birinci sınıf askeri havacılara dönüştürecek PC-7 MKX, Dubai Air Show 2021’deki statik teşhir alanında ilk kez sergilendi.

Akıllı aviyoniklere sahip son teknoloji bir kokpit, yepyeni PC-7 MKX’in merkezinde yer alıyor. Uçağın kokpiti, yeni nesil yüksek çözünürlüklü ekranları kullanan üç ekranlı bir felsefeye odaklandı. Elverişli ve müsamahalı uçuş özelliklerine sahip, kanıtlanmış bir uçak gövdesini kullanarak hayati pilot becerilerini uygularken, öğrenciye modern aviyonik dünyasına kolay bir giriş sağlayacak PC-7 MKX, dünya çapındaki hava kuvvetleri için ideal temel eğitim uçağı olmaya aday gösteriliyor.

AKILLI TEKNOLOJİ PİLOTUN PARMAKLARININ UCUNDA

PC-7 MKX’in akıllı aviyonik paketi, çok çeşitli eğitim görevlerinde kullanım için maksimum esneklik sunuyor. Bu özellik, öğrencinin eğitimin bir sonraki aşamasına geçerken bu platformlara kolayca adapte olmasını sağlıyor.

PC-7 MKX’in aviyonik yeteneği; belirli eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için sentetik görüş sistemi, trafik yönetim sistemi, otopilot, kokpit kamerası ve görev bilgilendirme sistemi gibi çeşitli eklenti seçenekleriyle kapsamlı bir temel yapılandırma olarak tasarlandı.

Öğrencilerin günümüz teknolojisine en kısa sürede adapte olmasını sağlayacak kokpit; büyük bir birincil uçuş ekranı ve çok işlevli ekranlara sahip bulunuyor. Ana uçuş ekranı çeşitli uçuş modlarının seçilmesine izin verirken, sol ve sağ ekranlar navigasyon için hareketli bir harita, bir Uçuş Yönetim Sistemi ve bir Motor Gösterge ve Mürettebat Uyarı Sistemi içeriyor.

SANAL GERÇEKLİK ARAÇLARI

Yer eğitiminin tüm yönlerini kapsayan detaylı eğitim ürünleri seti de, en basit eğitim yardımı türünden, sanal gerçeklik araçlarına ve tam bir uçuş simülatörüne kadar yüksek kaliteli tüm eğitim ekipmanlarını entegre ve aşamalı öğrenmeyi desteklemek üzere tasarlandı. Böylece, hava kuvvetlerinin eğitim süresini optimize etmesine ve pilot başına eğitim maliyetini düşürmesine olanak sağlandı.

SAĞLAMLIĞI KANITLANMIŞ BİR EĞİTİM UÇAĞI

PC-7 MKX’in tasarımında kanat, gövde ve kuyruk için geleneksel yarı-monokok yapı kullanılıyor. Birincil yapı, alüminyum alaşımlı levhaların haddelenmesiyle yapılıyor. Hassas işçilikle bir araya getirilen bu özellikler, parçaların kolay değiştirilmesinin yanı sıra yüksek derecede değiştirilebilirlik sağlıyor. PC-7 MKX, en az 30 yıllık bir yaşam döngüsü sunması garanti edilen, sağlam bir sertifika temeli üzerine inşa ediliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER