İsviçreli uçak imalatçısı Pilatus, 1.700’ncü PC-12 tek motorlu turboprop uçağını Jetfly Havacılığa teslim etti. Yeni bir dönüm noktası olan teslimat uçağın hizmete girdiği 25’nci yılda gerçekleşti.

NG serisi tamamı metal, LX-FLG tescilli, 1912 imalat seri nolu uçak, Pilatus’un en eski ve en büyük müşterilerinden Jetfly’a teslim edildi. Lüksemburg merkezli Jetfly, 40 uçakla Avrupa’daki en büyük PC-12 envanterine sahip.

Pratt & Whitney Canada PT6A-67P motorla güçlendirilen ve dünya çapında 7 milyon uçuş saatine ulaşan PC-12 filosu iş seyahatleri, kiralık uçuşlar ve hava ambulansı gibi çeşitli roller için tercih ediliyor.

PC-12NGX YENİ YILA HAZIR

Pilatus, Ekim ayında uçağın üçüncü nesil versiyonu olan 10 kişilik PC-12NGX programını başlattı. NG modeli üzerinde bir dizi yeniliğin bulunduğu PC-12NGX’te elektronik pervane ve motor kontrol sistemine sahip PT6E-67XP turboprop motor da dahil olmak üzere; dijital otomatik gaz koluyla modernize edilmiş bir kokpit, iç mekanı BMW Designworks tarafından yeniden tasarlanmış bir kabin ve daha doğal ışık sağlamak için daha büyük pencereler yeralıyor.

Hâlihazırda Avrupa ve ABD’den sertifika almış bulunan PC-12NGX yeni yılın başlarında teslime hazır hale gelecek. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER