Lockheed Martin, Uluslararası Özel Operasyon Güçlerine destek verecek C-130J-SOF Super Hercules’i Paris Havacılık Fuarında tanıttı.

Askeri özel operasyonlar için tasarlanan C-130J-SOF, Super Hercules’in 10’ncu versiyonu olarak hizmete girecek.

Uluslararası Özel Operasyon Gücü’nün (Special Operation Forces) desteklenmesi için stratejik öneme sahip operasyonlarda, silahlı gözetleme için 30mm tabanca ve Hellfire füzeleri ile donatılabilecek olan uçak, eklenecek özel ekipmanlarla helikopter ve savaş uçaklarına yakıt ikmali de gerçekleştirebilecek.

DÜNYADA GÜVENLİĞİN KORUNMASINI SAĞLAYACAK

“C-130J’nin kendine özgü çok yönlülüğü, geniş bir askeri operasyonlar yelpazesinde görevleri destekleme kapasitesine sahiptir” diyen Lockheed Martin Havacılık Başkan Yardımcısı Orlando Carvalho, “Küresel ortaklarımız sınırları aşan artan ve gelişen tehditlerle karşı karşıya oldukları için kanıtlanmış bir çözüm istiyorlar. C-130J-SOF, dünyada güvenliğin korunmasını sağlayacak bir çözümdür” dedi.

C-130J-SOF, istihbarat, gözetim, keşif, psikolojik operasyonlar, hava indirme, personel kurtarma ve insani yardımın yanısıra özel güvenlik güçlerinin içe ve dışa sızma görevlerinde etkin olacak.

 

CEVAP VER