Oyun çağındaki çocukları oyuncak ve kitapla buluşturmayı hedefleyen Oyuncak Kütüphanesi, Onur Marketler’in işbirliği ve desteği kapsamında Bursa’dan sonra, 1 Mart Salı Günü İstanbul Küçükçekmece’de açıldı.

Gönüllü Hareketi Derneği Eğitimde Fırsat Eşitliği Programı kapsamında Nilüfer Oyuncak Kütüphanesi Projesi’ni hayata geçirdi. Bursa’da 2018 yılında açılan Nilüfer Oyuncak Kütüphanesi sayesinde 600’ü aşkın üye çocuk oyuncak ve kitaplarla tanıştı.

Oyuncak Kütüphanesi Nasıl İşliyor?

Yararlanıcı çocuk kütüphaneye ücretsiz bir şekilde abone oluyor. İstediği 2 oyuncak ile 1 kitabı bir ay süre ile alıyor. Bir ayın sonunda yararlandığı kitap ve oyuncakları getirerek yenileriyle değiştiriyor. Bu sayede çocuklar erken yaşta paylaşmayı öğreniyor, sorumluluk duygusunu geliştiriyor ve tüketimden uzaklaşıyor. Ayrıca kütüphane dezavantajlı bölgelerdeki okullara oyuncak ve kitap yardımında da bulunuyor. Bunun için ise okulların dernekten talepte bulunması yeterli oluyor.

Açılış 1 Mart Salı Günü Küçükçekmece’de Gerçekleşti

Eğitimde Fırsat Eşitliği Programı kapsamında sürdürülen Oyuncak Kütüphanesi, Onur Marketler’in işbirliği ve desteği ile 1 Mart Salı Günü Küçükçekmece’de açıldı. Gönüllü Hareketi Dernek Başkanı Sertaç Şipka ”Çocukların yaşlarına uygun oyuncak ve kitaplarla tanışmasını sağlayan Küçükçekmece Oyuncak Kütüphanesi’nin bölgedeki ailelere ve çocuklara faydalı olmasını diliyorum” diye konuştu.

CEVAP VER