Aydın’da Germencik Belediyesi tarafından Ortaklar Mahallesinde düzenlenen sezonun son deve güreşi büyük ilgiyle izlendi.

Geleneksel Ortaklar Deve Güreşi Festivali, Germencik Belediyesi himayesinde Ortaklar Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Ortaklar Geleneksel Deve Güreşleri’ne 140 deve katılırken, 6 bin civarında güreşsever kıyasa geçen mücadeleleri izledi. Festivalde havanın da iyi olmasıyla birlikte güreşler zevkli bir seyir aldı.

AKIN’DAN TEŞEKKÜR
Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, sezonun son güreşlerine ev sahipliği yaptıklarını belirterek, ”Yılın en iddialı ve son güreşi sayılan Ortaklar Deve Güreşi’nde, Ege’nin pehlivan develeri boy gösterdi. Atalarımızın bir Yörük kültürü olan deve güreşlerini devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizde geleneksel olarak sürdürülen deve güreşlerinin ilkinin, 19. yüzyılda Germencik ilçemizin Hıdırbeyli Köyü’nde yapıldığı söyleniyor. 2018 yılının son güreşlerinde yoğun katılımlarından dolayı güreşseverlere, güreşin hazırlanması ve gerçekleşmesinde emeği geçen başta güreş komitemize ve belediye personelimize teşekkür ederim” dedi. (Ses Gazetesi)

CEVAP VER